BIM 360 bővítmény AutoCAD-fejlesztésekhez

Az AutoCAD 2016 a 30 éves múlttal bíró AutoCAD termékcsalád legújabb tagja. A legújabb kiadás számos olyan fejlesztést tartalmaz, amely javítja a 2D rajzolási műveleteket, a 3D modellek renderelését.

AutoCAD 2016 újdonságait bemutató cikksorozatunk lassan a végéhez ér. Utolsó előtti rövid témánk a BIM 360 bővítmény AutoCAD fejlesztésekhez.
A BIM 360 bővítményt is továbbfejlesztették, így mostantól egyetlen modellt vagy egyesített modelleket is csatolhat a BIM 360 Glue szoftverből az AutoCAD-rajzokba. Az új Csatolás eszköz a BIM 360 szalaglapról érhető el.
Ha rendelkezik BIM 360 Glue licenccel, akkor közvetlenül az AutoCAD szoftverből férhet hozzá projektjeihez az A360-fiókjába történő bejelentkezéssel, majd a projekttároló kiválasztásával. Kiválaszthatja a csatolandó modellt vagy egyesített modelleket, majd megadhatja annak helyét az aktuális rajzban.
A Koordinációs modell környezetfüggő szalaglapjának eléréséhez kiválaszthatja a csatolt modellt, ahol módosíthatja annak szín- és átlátszatlansági halványítását.
Ha egy, a BIM 360 Glue programból származó modellt egy DWG-rajzhoz csatol, majd menti a rajzot, a rajz újbóli megnyitásakor a rendszer automatikusan betölti a csatolt modell legutóbbi verzióját.
Tekintsük át az AutoCAD 2016 BIM 360 fejlesztéseit az alábbi, magyar felirattal ellátott videóban.

Cikksorozatunkat folytatjuk, addig is próbálja ki az új AutoCAD 2016 szoftvert 30 napig, ingyen.
Forrás: autodeskforum.hu