BIM az építési projekt használata esetén – a Budapesti és Pest Megyei Mérnök Kamara képzése

Térkép betöltése...

Időpont
2018. május 17.
08:55 - 16:00

Helyszín
MOHA Ház


     PROGRAM 

2018. május 17.

 

8:55 – 9:00             KONFERENCIA MEGNYÍTÓJA

Dr. Kiss Jenő MMK. Építési Tagozat elnöke

9:00 – 10:30               · Összefoglaló

Előadó: Prof. Dr. I. Kovacic

  • Mi a BIM, hogyan kell BIM-et használni

Előadó: DI Lars Oberwinter

  • Osztrák BIM szabvány

Előadó: Prof. Dr. I. Kovacic

  • Tanúsítási folyamat

10:30 – 10:45             Kávészünet

11:15 – 12:15                Előadó: Prof. Dr. I. Kovacic

  • Költségbecslés a BIM alapú eszközök használatával

12:15 – 13:15             Ebédszünet

13:15 – 15:00                Előadó: DI Lars Oberwinter

  • Élő projekt bemutatása: tervezéstől az építkezésig és forgalomba helyezésig, áttervezésig – koordináció, ütközések, adatátvitel

15:00 – 15:15             Kávészünet

15:15 – 16:00                 Előadó: Prof. Dr. I. Kovacic

  • BIM az erőforrások hatékonyságának elemzésére: Épületek minősítése, felülvizsgálata (Matierial Building Passport) a BIM használatával

A KONFERENCIA ELŐADÓI: a Bécsi Műszaki Egyetem Docense és Oktatója.

Iva Kovacic 1973-ban Zágrábban született. Építész diplomáját 1998-ban, PhD fokozatát 2005-ben, habilitációs fokozatát 2016-ban (utóbbi kettőt építőmérnök területen) a Bécsi Műszaki Egyetemen szerezte. Építés kivitelezés és konstrukció területén posztgraduális képzésen vett részt a weimari Bauhaus Egyetemen. Gyakorló építész, elsősorban energiatudatos irodaházak tervezési munkái nemcsak Ausztriában, hanem Németországban, USA-ban is megtalálhatók.

Iva Kovacic egyetemi docens és kutató a Bécsi Műszaki Egyetem Építőmérnöki karának Ipari Építészet és interdiszciplináris tervezés Tanszéken, alapító vezetője az Integrált tervezés kutatócsoportnak. Kutatási területe a BIM-mel támogatott integrált tervezés, számítógépes alkalmazások a BIM-mel, élettartam optimalizálás, energia és környezettudatos építészet, okos építészet, BIM használata történelmi épületek felújításában, élettartam követésében és költségtervezésében, BIM szerepe a modellalapú tervezésben és az épületenergetikai tervezésben.

Lars Oberwinter, építőmérnök. BIM főmunkatárs, főkonzultáns több építőipari cégnél, alapítója a DIIM cégnek, mely az ineteraktív 3D és 4D megjelenítések fejlesztésével foglalkozik az építészet, építőipar területén.

Tudományos munkatárs a Bécsi Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karának az Integrált tervezés kutatócsoportjában. Fő kutatási területe az interdiszciplinaritás a BIM adatokban, azok kezelésében, a CAD automatikus kezelése, tervezés és kivitelezés optimalizálás, fejlesztések tervezése BIM-mel, BIM implementálása a digitalizált tervezésben.

ON-AG 011 09 számú osztrák szabvány (BIM alkalmazása) testületének tagja.

Jelentkezési lap: http://www.bpmk-oktatas.hu/_data/kepzesek/820/jellap_820.doc 

Program: http://www.bpmk-oktatas.hu/_data/kepzesek/820/program_820.docx