CEN 442 ülés Budapesten

Térkép nem érhető el

Időpont
2017. szeptember 11. - 2017. szeptember 12.
Egész napos


CEN/TC 442

Building Information Modelling (BIM)

CEN442 Plan

CEN442 Plan

CEN/TC 442  BUILDING INFORMATION MODELLING (BIM)

EXECUTIVE SUMMARY

Itt tartja soron következő ülését a bizottság. Az ülésen több neves külföldi szakember vesz részt, így ismét üdvözölhetjük Marzia Bolpagni, M. Sc. Engineer PhD Candidate | Department of Architecture, Built Environment and Construction Engineering | Politecnico di Milano

Invited Research PhD Student | Estates Design and Technical Standards | Ministry of Justice  – aki tavaly májusban előadott a MABIM nagysikrű konferenciáján.

Továbbá itt lesz Erich Kotroczo BIM Spezialist | CTO Bécsből, / a SIDE Studió cégvezetője, aki előadást tartott és kísért bennünket a MABIM  júniusi szakmai útján.

Hazai vendéglátók: Magyar Szabványügyi Testület – MSZT MB 442 Épületinformációs modellezés

MSZT MB 442 Épületiformációs modellezés nemzeti szabványosító műszaki bizottság.
Az új müszaki bizottság a CEN TC 442 Buliding Information Modelling európai szabványosítási bizottság tükörbizottsága is egyben.
Az új szabványbizottság feladata az épületinformáció modellezésének a szabványosítása, várhatóan a stratégiai, szervezeti és kulturális szempontok mérlegelésével, mivel a technikai, informatika részletekkel szemben előbbiek a döntő jelentőségűek.
További információk:
MSZ MB 442 Épületinformációs modellezés (BIM)
CEN TC 442 Building Information Modelling (BIM)

A bizottságban több MABIM tag kollégánk foglal helyet, elnökhelyettes dr. habil Stocker György – a MABIM elnöke. Forrás
A Wikipedia a BIM-ről, amely kiforratlan és erősen informatikai felfogás remélhetően a szabványok hatására alaposan változni fog.

Kiváncsian várjuk a további fejleményeket!