RICS Tea&Talk BIM

Loading Map....

Időpont
2018. február 05.
17:00 - 19:00

Helyszín
Bank Center


Az RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors; http://rics.org.hu/) egy független szakmai szervezet, amelyet az Egyesült Királyságban alapítottak királyi okirattal 1868-ban. Az RICS azóta is elkötelezett a kiválóság és a feddhetetlenség legszigorúbb követelményrendszerének megállapítása és érvényesítése mellett, pártatlan és hiteles tanácsadást kínál a vállalkozásokat és a társadalmat érintő fontos kérdésekkel kapcsolatban.Az RICS az épületekre és ingatlanokra, valamint az építőipari tevékenységre vonatkozó szakmai követelmények vonatkozásában a világ legelismertebb akkreditációját kínálja. A világ meghatározó fejlett és feltörekvő gazdaságaiban már több mint 120.000, az ingatlanszakmában tevékenykedő szakember ismerte fel az RICS tagság (MRICS vagy FRICS) jelentőségét és csatlakozott a szervezethez.

Mivel az RICS az egyéni tagok és a cégek tekintetében egyaránt szabályozó testületként funkcionál, folyamatosan szigorú követelményeket képes támasztani tagjaival szemben, az ügyfelek vonatkozásában pedig biztosítja a szektorban egyedülálló bizalom alapjait. Az RICS által létrehozott standardok világszerte elismert szabványokat biztosítanak a tágabb ingatlanszakma részére is. Az RICS szervezete az egész világot átfogja, a Közép-Kelet európai régióban több mint 500 Magyarországon pedig több mint 170 tagot számlál.

A beszélgetés témája a BIM 3-6D.  

  • lehetőségek a fejlesztés során (költség megtakarítási előnyök, nyomon követés)
  • üzemeltetési előnyök
  • fejlődési irányok
  • szabályozási környezet (itthon és az EU más országaiban)

Mi úgy látjuk, hogy Európa számos területén messze előttünk járnak ebben a témában és azt gondoltunk, hogy hasznos lehet egy a hazai ingatlanfejlesztési szakemberek ismereteit bővítő fórum.

A rendezvényünkre 2018. február 5.-én, hétfőn a Bank Centerben kerül sor 17:30-tól. (Érkezés 17:00 órától; maximum 90 perces beszélgetés)

Meghívottak:

Pazitna Zofia – Skanska (Prága) fejlesztő

Kemenes László – Prologis, mint fejlesztő és asset kezelő is, (különös tekintettel a Prologis-nál dél-Európában már bevezetett EEGLE esetleges tapasztalataira)

Ruzsinszki Tibor – Strabag Facility management (BIM alapú üzemeltetés)

Stocker György – MABIM elnök, jelenlegi helyzet, szabályozásban várható változások

Paukó Enikő – Graphisoft (szoftverfejlesztő/alkalmazó építész) a modellben rejlő lehetőségekről

A magyar nyelvű beszélgetésnek lesz egy bevezető része Proptech-re történő kitekintéssel, melynek szerves eleme a BIM és persze lesz egy moderátora is: Jakab Dávid, MRICS