Okosabb építés, erősebb gazdaság, befogadó társadalom: az európai építőipar digitalizációról szóló kiáltványa

kialtvany

 

A CECE és a nagy európai építőipari egyesületek többsége összefogott, és elkészítette az “Az európai építőipar kiáltványa a digitalizálásért” című anyagot, amely június 11-én jelent meg. A Kiáltvány erős politikai irányítást vár az EU-tól, egy megfelelő szabályozási keretet az adatpolitikához, a költségvetés pedig fókuszáljon a digitális készségekre, a K+F-re és az informatikai infrastruktúrára.

Az építőipar elősegítheti az erősebb gazdaság és a befogadó társadalom megteremtését a versenyképesség globális szinten történő fenntartásával. A kiáltványon a CECE főtitkára, Riccardo Viaggi elmondta: “Az építőipari berendezések digitalizálása kulcsfontosságú volt a CECE számára. Elismerjük, hogy fontos az értéklánc-megközelítésben dolgozni, és ahogyan azt a Kiáltvány megfogalmazza, minden iparági képviselő vállalja az intenzív együttműködést, az ágazat irányítását és támogatását annak érdekében, hogy lehetővé tegye az építőipar sikeres digitális átalakítását “.

Elsőbbség az EU politikai napirendjében

Az európai építőipar kiáltványa a digitalizálásáért aláhúzza a hatékony szabályozás fontosságát annak érdekében, hogy biztosítsa a szektor versenyképességét és a digitális átalakulás végbemenetelét. “Az európai építőipar már alkalmazkodik a digitális átalakuláshoz, de az uniós döntéshozók támogatása döntő fontosságú” – állapította meg a Viaggi.

Európai szintű megfelelő szabályozási és pénzügyi keretre van szükség az előretekintő stratégia megerősítéséhez. A politikai döntéshozóknak elsőbbséget kell biztosítaniuk ennek a kezdeményezésnek a Horizont Europe-ban, amely a Horizont 2020 keretprogramot követi. Az új kihívások megelőzése érdekében az építőipari ágazat összefogott, és sürgeti az Európai Bizottságot, hogy a keretprogramot fókuszálja az európai építőipari ágazat digitalizálására, annak érdekében, hogy megerősítse ipari versenyképességét és globális vezető pozícióját.

Az EU politikai célkitűzéseinek alapvető fontosságú digitalizáció

A versenyképesség fenntartása érdekében az Európai Uniónak át kell alakulnia digitálisan. Az európai gazdaság szerves részét képező építőipari szektor – a GDP 8,9% -a és több mint 14 millió munkahely – teljes értékláncában végig kell mennie a digitális átalakulásnak. Az építőipar digitalizálása reagál az ágazat legfontosabb kihívásaira, mint például a szakképzett munkaerő hiánya, az energiahatékonyság, az elmaradó termelékenység, a fenntarthatóság és sok más. Európa erősségére építve a mérnöki és tervezési területen, egy erős hálózat kiépítésére van szükség európai szinten, amely elősegíti a tudás, a szakértelem és a képességek átadását.

DDR CECE Logo

A kiáltvány innen letölthető.

Forrás