TERVEZD VELÜNK A JÖVŐD! – ÉlményMűhely Pécsett

2015. október 16.

ÉlményMűhely a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán

Az ÉlményMűhely szakmai eseményeken, konferenciákon és önálló kiadványaiban számol be eredményeiről. Az elmúlt időszakban megrendezett, országos érdeklődésnek örvendő programjainkon több mint 20.000 általános és középiskolai tanuló, főiskolás, egyetemista diák, valamint több ezer pedagógus és közel ugyanannyi szülő vett részt.

Az elmúlt években az ÉlményMűhely Mozgalom tagságának összefogásával négy nemzetközi szerzőgárdával büszkélkedő kiadvány is napvilágot látott. A HIDAK: Matematikai kapcsolatok a művészetben, a tudományban és az élményközpontú oktatásban (2011), az Élményközpontúság és vizualitás a matematika és a természettudományok oktatásában (2012), illetve az Adventures on Paper (2014) című szakkönyvek, valamint az angol és magyar nyelven is megjelent Vasarely és a matematika (2011) című művészeti-matematikai album. Kiadványaink annak a szemléletváltásnak a megalapozásához járulnak hozzá, amelyre az ÉlményMűhely tanárokból, tudósokból, képzőművészekből, muzsikusokból, kézművesekből, irodalmárokból, filozófusokból, színházi szakemberekből, szülőkből és gyerekekből álló, 2008 óta egyre bővülő közössége szövetséget kötött.

9. műhely

BIM, AVAGY AZ ÉPÍTÉSI FOLYAMATOK ELŐKÉSZÍTÉSE SZÁMÍTÓGÉPES ÉPÜLETMODELL SEGÍTSÉGÉVEL

Zagorácz Márk (PTE MIK, MABIM Egyesület)

A BIM ÉlményMűhely keretén belül a résztvevőknek egy virtuális épületet kell összeállítaniuk egyszerű tervek és 3 dimenziós ábrák alapján. Az virtuális építkezéshez minden alkotóelem előre rendelkezésre áll, de azok pontos elhelyezése és összeillesztése a résztvevők feladata. A térbeli modellezés Graphisoft ArchiCAD szoftverben történik. Az elkészült modelleket pontosság és gyorsaság alapján értékeljük és a legjobb eredményeket Graphisoft ajándékcsomaggal jutalmazzuk.

Az elkészült épületmodelleket az ÉlményMűhely vezetőivel közösen elemezzük és megvizsgáljuk a virtuális szerkezetek anyagmennyiségét és költségét.

Forrás

http://www.elmenymuhely.hu/wp-content/uploads/mik_elmenymuhely_20151016.pdf